0 Läs mer >>
På schemat stod det Införsäljning och MEA-11 och detta på Globen. Vi fick en rundtur samt en massa brief och information inför vårt Införsäljningscase som vi ska göra i grupper. Kan avslöja att det handlar om den nya arenan som håller på att byggas, Tele2 arena som ska vara klar sommaren 2013. Jag känner mig numera ganska hemma runt Globenområdet då jag spenderar varje fredag på Annexet med X Factor.
 

Skoldagen var förlagd...

0 Läs mer >>
Idag begav sig jag och Alexandra Älvsjö och Stockholmsmässan. Jag bara älskar att gå på mässa. Man får alltid en massa inspiration och nya inputs. I helgen var det musikmässa, musicians planet på Stockholmsmässan. En mässa fylld av musikinstrument och musik överallt. Jag testade en mikrofon som var kopplad till en dosa där man kunde sjunga i stämmor med sig själv samt göra en massa effekter med rösten. Denna dosa är till för att underlätta för ljudteknikern och sångaren. Sångaren kan helt enkelt själv ställa in hur han/hon vill ha rösten på spelningen. Jag blev helt såld. Den kostar tyligen 1800 kr i butik men under november får alla mässbesökare 10 % rabatt:) Men då behöver jag få hit min mick annars är det ingen mening med den. Nå väl, föruom detta så gjorde vi en massa annat. Alexandra ville vinna en backdrop så hon sydde för fulla muggar, jag provspelade på diverse pianon, gitarrer etc och liksom bara levde ut min roll som låtskrivare och
sångerska:) 


 
 
 
 
 

Musicians planet

0 Läs mer >>
Tillbaka på Annexet och program 3 av X Factor. Det gick verkligen väldigt bra denna kväll, publiken var pepp och fyllda av energi och allting flöt på bra vilket ledde till mycket beröm både av våra handledare och TV4-chefen. Härligt också att se och höra gruppen Fun som var gästband på scenen. Tråkigt att Frida åkte ut, alla som är så duktiga, alltid tråkigt när någon måste lämna. 
 
Carro och jag hade hand om alla så kallade anhöriga. Med dessa bilder ville vi även förtydliga vilken kanal som gäller om fredagarna!
 
 Gruppen FUN sjöng "Some nights"
 

X FACTOR, PROGRAM 3

0 Läs mer >>
Vilken underbar dag det varit, jag har återogen fått nörda ner mig i låtskriveri och branschtermer.
Jag praktiskt taget flög upp ur sängen imorse kl 5.30. Jag hann byta kläder tre gånger, dricka smoothie och bre mackor innan jag möte upp Therese i mörkret vid rundellen. Tåget mot Sthlm avgick 6.45. Vi var på plats som de första Campusfolket utanför Rival vid Mariatorget. Sen väntade oss en härligt givande, intressant och inspirerande dag med seminarier, paneldebatter, låtskriveri och mycket mycket mera! Jag har helt klart blivit en bättre minglare sedan förra årets Expo. Idag haffade jag en kille från ett musikförlag och började prata praktikplats. Jag fick hans visitkort och nu ska det skrivas ett mail typ imorgon bitti. Sedan träffade jag Veronica från gamla LUS-klassen i Markaryd. Hon var en utav de fem vars låtar blev bedömda av en panel. Snacka om att jag blev förvånad när hon kom upp på scenen. Sedan pratade vi väldigt länge och det visade sig att vi inte bara bott på samma ställen i Stockholm utan även håller på med lite samma grejor. Så vi får helt enkelt se till att ses igen. Förutom Veronica så pratade jag låtskriveri med en tjej som håller på med sing/songwriting lite åt folkmusikhållet,. Mycket spännande, sen pratade jag med en tjej från Musjíkmakarutbildningen. Det visade sig att vi hade en hel del gemensamma vänner då hon gått dans & musikalgymnaiset i Lund. Världen är liten, i alla fall musikbranschen. När jag nu hade möjligheten så skakade jag även hand med Thomas G:son, bara för att jag liksom fick chansen.
 
Så nu ser jag tillbaka på en trevlig dag med en massa spännande möten med spännande människor och tack STIM för de intressanta personerna som ni tog hit i år.
 
Programmet såg i stora drag ut så här:
 • Politikerdebatt om upphovsrätt och näringslivfrågor i musikbranschen(med bl a Peter Eriksson fd språkrör i Miljöpariet)
 • Hit-historia: Oskar Linnros berättade och visade hur han skrev låten "Från och med du"
 • Förlagspanel med fokus på musikförlagens uppgift. Deltagare: Monika Ekmark, Thomas G:son, Kabiru Bello, Sanken Sandqvist och Debbie Rose
 • Feedbackpanel (Veronica var som sagt en av de utvalda låtskrivarna) Deltagande i panelen var: Nicke Borg (Backyard babies), Sonja Aldén (inhoppare för Ingela Pling Forsman), Lazee och Alex Kronlund (som skrivit låtar åt bl a Britney Spears mfl.)
 • Musikexport- så lyckades de utomlands. Olika låtskrivare berättade hur de fått sin musik ut i världen
 • Hit-historia: Carl Falk berättade och visade hur han och Rami skrev låten "Starships" åt artisten Nicki Minaj
 • Hit-historia: Samu Haber (från Sunrise Avenue) berättade om hur han skrev låten "Hollywood Hills"
 • Utdelningen av Platinagitarren som i år gick till Johan "Shellback" Schuster som skrivit låtar med Max Martin till bl a Maroon 5 & Christina Aguilera
 
Lärdomar/visdomsord från dagen:
 • Var det du ska vara, blanda inte de olika rollerna för mycket
 • Ställa sig själv frågan, "vad är det jag behöver som låtskrivare?"
 • Be proud that , you're from Sweden, we came from the land of Spotify, so at least we see the future
 • Det viktiga för låtskrivaren är låten, var inte tveksam på ditt material
 • Jobba hårt, var driven, sätt upp mål, ge inte upp, det var tid
 • Det ska vara kul :)
 • Omge dig med bra människor (som är bättre än du på det som de gör)
 • Det spelar ingen roll om man har en bra låt om inte rätt person har hört den (A & R)
 • Kör med öppna kort, det ter sig naturligt att hitta sitt team, man känner direkt om det funkar
 • Det är alltid nervös att spela upp sitt material och bli bedömd men det är en del av processen
 • Gör det/skriv det man själv gillar
På plats inne i salongen på Rival
 
Oskar Linnros berättar om sin hitlåt, "Från och med du"
 
Samu Haber från Sunrise Avenue berättar om deras hit, "Hollywood Hills"
 
Det minglades friskt bland alla musikmänniskor på Rival 
 
Jag & Therese 
 
Alexandra & Therese
 

STIM MUSIC EXPO 2012

0 Läs mer >>
Igår boostade jag min egen karriär.
Heldag i studion på Söder i Stockholm med Christian. Efter ca 10 timmars intensivt jobb så vart jag hur nöjd som helst. Tiden går fort när man har roligt och det hade vi verkligen. Man kan säga som så att jag fick väldigt många nya infallsvinklar till låten under dagen och under arbetets gång så får man nya idéer:) Mer om låten kommer inom kort. 
 
Studions mittpunkt
 
 
Working process
 

Heldag i studion

0 Läs mer >>
Fredagen var X Factor och kommer så vara ytterligare åtta veckor till. Vilken härligt engagerad publik vi hade denna kväll, riktigt roligt att se. Tyvärr fick Freja lämna oss denna veckan=/. För varje vecka som går så kommer man nog få ännu mer rutin i hur allt ska fungera och allt kommer att flyta på bra. För att förtydliga min uppgift i detta sammanhang så är jag alltså, precis som ett flertal andra, publikvärd. En uppgift som är jätteviktig då X Factor sänds live:) I veckans program fick vi även besök av Loreen som sjöng sin nya singel, "Cryning out your name" en riktigt bra låt!
 
X Factor ur en publikvärdinnas perspektiv.

X FACTOR, andra vecka...

1 Läs mer >>
Jag lämnade ett soligt, höstligt och fint Lidingö och Stockholm för att bege mig till lördags konsert i Trosa. Jag med min ryggsäck åkte först pendeltåg till Södertälje hamn och sedan buss till Trosa. I Trosa centrum blev jag upplockad av Christian och körd till Trosa Folkets hus där hela gänget redan var på plats. Detta var alltså Fredrik min klass som stod som arrangör för detta evenemang. Huvudakt, Noice med två förband. Det blev en 12 timmar lång tid tillsammans. Jag, Anna och My hade hand om VIP-läktaren. Detta innebar att ha koll på alla sponsorer, VIP-baren och seata gästerna. Som sagt, en sen kväll och det var ett tappert gäng som lämnade Trosa vid 02.00 denna lördagsnatt. Gissa om jag var trött när jag kom hem och la mig vid 03. Jag är nog inte riktigt gjord för att vara uppe och hålla igång så här länge två dagar i rad men detta var ett undantag helt klart. Men tacka alla för en härlig, roligt och trevlig kväll. Som enda MEA11 (förutom Fredrik) så kan jag säga det att MEA12 är ett kanongäng!
 
 
 

Hela Trosa rockade lo...

0 Läs mer >>
Fredagen bjöd på en heldag i Annexet som även kommer vara den platsen som jag spenderar de kommande nio fredagarna i höst. Att få vara med och skapa live-tv är något speciellt och det krävs väldigt mycket utav publiken som inte är där för att bli underhållna utan är där för att vara med och skapa underhållning för tv-tittarna. Min uppgift är att ta hand om publiken. I fredags blev det allt från att dela ut kort i entrén till att klappa och hålla igång publiken. Mycket mer än så vill jag inte avslöja:)
 
 

 
 
 

Fredagarna med X Fact...