0 Läs mer >>
Dagen började med att jag sprang på en gammal bekant som tydligen spelar in i studion bredvid Fantabolous, alltså på samma våning. Konstigt att vi inte setts tidigare.
Idag hade jag och Andreas möte med Fjärilseffekten, tre killar som nu är signade hos oss:) Riktigt kul och kreativt möte:) Snart ska jag bege mig in till stan för ett möte med Obaren angående ett kommande projekt.
Må väl!
 

Fjärilseffekten

0 Läs mer >>
Tillbaka på Fantabolous efter fem dagars break i Oslo. Dagen började med att kolla mailen, har förvisso haft lite koll under tiden jag var borta men man är alltid mer koncentrerad när man är på rätt plats. Jag fortsätter jobba med mina sponsorkontakter samt uppdateringar av facebook och instagram. Jag vill idag slå ett slag för vår studioverksamhet. Är du musiker eller producent men saknar studio? ta då chansen att spela in hos oss på Fantabolous Music. Kontaka mig för mer information. 
emelie@fantabolous.com
 

Back on track!

0 Läs mer >>
Nu är vi åter på väg hem till Sverige. Tack Campus Nyköping för att vi fick ta del av By:Larm 2013! Det finns en framtid för musikbranschen med alla dessa musikaliska talanger som vi fått lyssna på under dessa dagarna. Fortsätt skiva, producera, arrangera, tänka, lyssna, känna, marknadsföra musik! Tack för oss i By:Larm-gänget.
 
Emelie, Alexandra, Unn, Susanne, Tijana, Sofia, Isabel, Fredrik, Kim, Anton, Karin, Michaela, Linnéa, Jonathan, My, Jenny, Joel, Kristin, Hanna och Cecilia
från MEA 11 & 12

Tack för trevliga ...

0 Läs mer >>
Idag var det inga seminarier så vi passade på att utforska Oslo lite. En uppfriskande promenad från hotellet ner till centrum för att sedan strosa runt bland alla människor. På kvällen kunde vi inte missa tredje deltävlingen i Sveriges största musiktävling, melodifestivalen så det blev till att ta fram datorn och streama från svtplay. Efter åkte vi in till stan för att lyssna på Alina Devecerski som spelade på Jaeger. En tjej med mycket energi men lokalen var tyvärr inte riktigt lämpad för denna tyå av akt, men grymt jobbat ändå Alina!
 
Alina Devecerski
 
 
 
 
 

BYLARM LÖRDAG

0 Läs mer >>
På kvällen var vi inbjudna till Kulturhuset på mat, dryck och musik. Trevligt! 
Sedan drog vi vidare för att lyssna på diverse olika showcase här och var. För mig och Alexandra blev det först svenska NONONO sen Linnéa Henriksson (riktigt bra!). Sedan besökte vi Kulturkyrkan Jacob som sedan 10 år tillbaka inte har kyrkverksamhet utan arrangerar konserten. Riktigt maffigt, det borde vi ha i Sverige också:)
Mat och musik på Kulturhuset
 
NONONO 
 
Linnéa Henriksson
 
Bild från Kulturkyrkan Jacob
 
 

BYLARM FREDAG- Sho...

0 Läs mer >>
Dagen inleddes med seminarier och först ut var ett föredrag som Facebook och dess möjligheter. Hur får man fler likes? När är bäst att publicera? Hur når man ut på bästa sätt? Facebook sorterar informationen. Mycket av detta var vi ju lärt oss av Ola i kursen Marknadsföring i sociala medier. Sedan var det en paneldebatt som pratade om hur man som artist man samla in pengar till ett projekt (crowdfunding). Sedan såg jag även seminariet om den svenska och nordiska musikexporten. Här ar Elisabet Widlund från Musik Sverige på plats med flera.
 
Efter Facebook-seminariet, Alexandra med föreläsaren
 
Paneldebatt
 
 
Ett föredrag på svenska, som sen blev på engelska
 
Nordisk panel
 
Musik & Eventarrangörer hittade en trevlig plats att hänga på i hotellfoajén
 
 
 
 

BYLARM FREDAG- sem...

0 Läs mer >>
Kvällen spenderade jag och Alexandra med flera på Rockefeller. Ett riktigt trevligt ställe med två scener.
Först lyssnade till Cazadores och sedan min personliga favorit; Ida Jenshus, därefter uppträdde svenska Noonie Bao och slutligen danska Efterklang. En mycket trevlig tillställning i bra lokal.
 
Cazadores
 
Ida Jenshus
Noonie Bao
 
Efterklang
 

BYLARM TORSDAG- sh...

0 Läs mer >>
Dagen inleddes med två seminarium. Ett angående Spotify och alla de möjligheter som finns med deras appar. Sedan lyssnade vi till britten Eamonn Forde som berättade om kampanjer för social media.På eftermiddagen var det manager-panel. 4 olika norska manager berättade om sina erfarenheter kring sitt manageryrke.
Spotify-panelen
 
Alexandra samtalar med Karin från Spotify
 
Studenter från MEA-11
 
 
Jonathan samtalar med Eamonn Forde efter seminariet
 
Dagens tidning för bylarm
 
Anton och Kim från MEA-12 
 
Ett gäng glada MEA-studenter
 
Våra t-shirts som vi fått av Campus Nyköping
 
Alexandra får tips från en av managerna som var med i manager-panelen
 
/Emelie

BYLARM TORSDAG- se...

0 Läs mer >>
När vi gjort oss hemmastadda var och en på sitt håll så drog vi in till Oslo city och WIMP-området. Här blev det showcase med svenska Lorentz & Sakarias och sedan Young Dreams och slutligen isländska Sin Fang. 
 
Lorentz & Sakarias
 
Yong Dreams
 
Isländska Sin Fang
 
Utanför WIMP Annex

BYLARM ONSDAG

0 Läs mer >>
Strax innan halv 9 så samlades vi ett gäng musik- och eventstudenter på Stockholms central för att åka till Oslo och årets upplaga av muskbranschmässan/träffen/festivalen BY:LARM. Det kommer säkert bli roliga, trevliga och intressanta dagar i musikens tecken. Nu är vi som sagt på, några timmar till så rullar vi in i Norge!
 
/Emelie
 

Nu är vi på väg!

0 Läs mer >>
Måndag på kontoret.
Det har varit lite strävsamt men nu börjar jag känna att jag får kontroll på saker och börjar minska på stressen och pressen. Hade genomgång av mig och min situation med A och det känns väldigt mycket bättre nu än i förra veckan. Just nu jobbar jag med sponsrings- och barterdealar med olika företag och sen kommer jag koordinera uthyrningen av studiorna. Utöver detta så är jag ansvarig för flödet i sociala medier kring Fantabolous. 
Jag har även tvingats byta ex-jobb. Mer om detta kommer senare.
 
 
Roligt att få stifta bekantskap med Carlos "Kade" som ligger bakom "Borde älskat dig" som jag lyssnat på sen i höstas. 
 
 Andreas
 
 

"För jag borde äls...

0 Läs mer >>
Igår hjälpte jag Alexandra under hennes examensarbete. Detta var KROG:s releasefest på Stallet. En riktigt grym tillställning med förband, eldartist och slutligen huvudakten KROG. Kul att träffa grabbarna som vi jobbat med under hösten i samband med deras sociala medieplan. Grymt jobb Alexandra, du är så duktig!:) 
 
Sanna och jag tände marchaller längs hela gången in till Stallet
 
 KROG levererade en mysitiskt och bra konsert. Det var deras första spelning!
 
Crewet: Jonny (MEA12), Sanna (kompis till Alexandra), Alexandra (projektledare), Fredrik (MEA11) också jag!
 
Tack för en trevlig kväll!

KROG på Stallet

0 Läs mer >>
Nu har jag varit praktikant på Fantabolous Music i fem veckor.
Tiden går fort och veckorna bara rusar iväg. 
I veckan som gått har jag jobbat mycket med research kring olika varumärken för branding och sponsring. Och nu försöker jag formulera ett mail som ska skickas iväg. Svårt att veta hur man ska förhålla sig i text i mail när man verkligen vill sälja in något. Förutom varumärkena så håller jag koll på Facebook och Instagram för Fantabolous.
Förresten får ni gärna kika in vår nya hemsida: www.fantabolous.com och gå gärna in och gilla oss.
 
Mitt examensarbete har fått stå still lite i veckan eftersom det blivit lite komplikationer och lite kommunikationsstrul. Det är jobbigt när man inte själv aktivt kan styra över sin tid och planering. Det är så många parter som är inblandade. Helst hade jag velat kunna styra allting själv men det är inte möjligt med tanke på hur många som är inblandade från olika håll. Nå väl, hoppas på ett lyft i nästa vecka innan jag åker till Oslo och By:Larm. 
 
Mål väl!
 
Nova Delai och John-Alexis i studion

Fem veckor på Fant...